2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kocsis Máté Gyurcsánynak: Ön beszél szemforgatásról, drága uram...

Kiosztotta a baloldal vezérét a Fidesz politikusa.

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője a parlament hétfői ülésén kijelentette: a zagyvaság akkor is az marad, ha azt márvánnyá akarja nemesíteni a nagyravágyás.

Az ürességet nem tölti meg a hatalom. Béke kell, persze hogy béke kell. Kérdés az, hogy a gyilkos vagy az áldozat békéje?”

– fogalmazott a DK elnöke. Szerinte a kormány a gyilkos békéjét támogatja, és azt akarják, hogy Ukrajna adja magát, és hozzátette: a kormány trianoni békét támogatna Ukrajna rovására.

A DK azonban a rend, a törvényesség, a becsület és a tisztesség békéjét akarja: Oroszország menjen haza!

Gyurcsány Ferenc kifejtette: „nyomasztó a kérdés, hogy a kormányfő miért áll a gyilkos orosz elnök pártjára” – kérdezte Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: ha nem önálló a kormányfő, akkor a haza sem az, és szolga ország és szolga nemzet lesz. Szerinte az ilyen kormánynak és kormányfőjének buknia kell.

Teszünk érte. Más hazáról álmodunk és más hazáért teszünk

– fogalmazott a DK elnöke. Azt is mondta a kormányról: mennie kell és jönnie kell egy „új, hazafias, európai” kormánynak. Gyurcsány Ferenc megjegyezte: a DK a kormány ellenfele, aki pedig hazafi, az velük van.

Kocsis: Arcátlan

Kocsis Máté arról beszélt, hogy olyan békepárti nyilatkozatot terveznek az Országgyűlés elé terjeszteni, amit fontos lenne, hogy minél többen támogassanak, Európa a háborúba sodródás napjait éli, az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel, a magyar parlament pedig nyomás alatt van, ami politikai típusú nyomás, erre adnának politikai választ.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a fegyverszállítások látótávolságon belülre hoztak egy esetleges világháborút.

Azt kérni, hogy a baloldali ellenzékünk fogjon össze a bajban velünk, „Miniszterelnök úr, ezt többször megpróbáltuk, de nem sikerült”, sem a menekültválságban, sem a járványidőszakban, és a háborúval kapcsolatban sem.

Az az igazság, hogy a mi baloldalunknak mindig más országa a szép, nekünk meg a sajátunk”
– húzta alá Kocsis.

„Ön beszél szemforgatásról, drága uram, az a helyzet, hogy 2008-ban Oroszország katonai agressziót hajtott végre Grúziával szemben, ön volt a magyar miniszterelnök, utána lapított mint az a bizonyos a fűben, sőt, még ki is utazott őnagyságával magánlátogatásra Moszkvába ebédre, egy ukrán étterembe. Mindent megszoktunk már öntől, de 

arra azért nem számítottam, hogy pont az, aki egy orosz katonai agresszió idején miniszterelnök volt, és még utána ment puncsolni Moszkvába, a magyar olajipari vállalatot kijátszotta, legalább hallgasson”

– szögezte le.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató