2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Az ukrán külügyminiszter-helyettes szerint Magyarország támogatja az ukrán nemzet megsemmisülését

Jevhen Perebijnisz ukrán külügyminiszter-helyettes egy interjúban beszélt arról, hogy Kijev csalódott Magyarország hozzáállása miatt, főleg azért, mert “blokkolja az Oroszország elleni szankciókat”. A politikus szerint Budapesten időnként ukránellenes beszédek hangzanak el, pedig ők baráti és szomszédos nemzetként tekintenek ránk… Majd kiemelte azt is, hogy mivel a magyar álláspont az, hogy Ukrajna hagyja abba az Oroszországgal szembeni ellenállást, ez az ő olvasatukban azt jelenti, hogy Magyarország támogatja az ukrán nemzet megszűnését. 



Jevhen Perebijnisz ukrán külügyminiszter-helyettes a szlovák SME Svetnek adott interjút, amelyből ezúttal sem maradt ki a kritika Magyarországgal szemben. Elmondása szerint Kijev nagyon csalódott Magyarország hozzáállása miatt, leginkább azért, mert „blokkolja az Oroszország elleni szankciókat” és „megakadályozza az Ukrajna-NATO Bizottság ülését”.

Kifogásolta azt is, hogy időnként „ukránellenes beszédek” hangzanak el Budapesten, miközben ők baráti és szomszédos nemzetként tekintenek a magyarokra. Hozzátette, ha logikusan gondolkodnának Magyarországon, akkor támogatniuk kellene Ukrajnát, ugyanis történelmük során több megpróbáltatással is meg kellett küzdeniük a Szovjetunió miatt.

Kiábrándító az álláspont, amelyet Magyarország ma képvisel, mely szerint a békéhez vezető út az, hogy Ukrajna hagyja abba az Oroszországgal szembeni ellenállását. Mindannyian tudjuk, mi történne ebben az esetben – Ukrajna megszűnne létezni. Mindannyian tudjuk, hogy Putyin célja egész Ukrajna megszállása és az ukrán nemzet megsemmisítése

 – fogalmazott a helyettes külügyminiszter.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország támogatja az ukrán nemzet megsemmisítését. Nem hiszem, hogy ezt a hozzáállást támogatniuk kellene. Magyarországnak, amelynek vannak bizonyos kapcsolatai Oroszországgal, fel kellene szólítania Moszkvát, hogy vessen véget az agressziónak, és vonja ki csapatait Ukrajnából. Akkor a háborúnak vége lesz

– összegezte Perebijnisz gondolatait a magyar állásponttal kapcsolatban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató