2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Douglas Macgregor: Zelenszkij kénytelen lesz az Egyesült Államokba menekülni

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kénytelen lesz az Egyesült Államokba menekülni, miután Washington megszünteti a Kijevnek nyújtott katonai támogatását – mondta Douglas Macgregor ezredes, a Pentagon volt főtanácsadója egy YouTube-interjúban.



„EGÉSZEN BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY ZELENSZKIJ ÚR VÉGÜL VALAHOL MIAMI KÜLVÁROSÁBAN FOG ÉLNI” – JÓSOLTA.

Szerinte az Egyesült Államok, akárcsak egykor a Brit Birodalom, egy tengeri és űrhajózási nagyhatalom, amely nem rendelkezik olyan nagy hadsereggel, mint a szárazföldi szuperhatalom Oroszország. Ez korlátozza Washington külföldi katonai műveleteit: az amerikai hadsereg légi és tengeri támogatást nyújt, majd miután elérte a célját, visszavonul, és a szövetségesek a szárazföldön egyedül maradnak az ellenséges erőkkel.

„EZT MÁR ÁTÉLTÜK VIETNAMBAN, IRAKBAN, AFGANISZTÁNBAN. ATTÓL TARTOK, HOGY UGYANEZ FOG TÖRTÉNNI UKRAJNÁBAN IS” – ÖSSZEGEZTE MCGREGOR.

A múlt hét végén Scott Ritter, az amerikai tengerészgyalogság egykori hírszerző tisztje azt jósolta, hogy az ukrán fegyveres erők idén októberig megadják magukat. A szakember szerint Ukrajna a nyár közepén már nem kap nyugati lőszert, Kijev pedig őszre vereséget szenved.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató