2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Pedofilügy a Mi Hazánknál - Toroczkai kasztráltatná az énekest, aki fellépett az évértékelőjükön

Kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekkel gyanúsítja a román ügyészség azt az Sz. Józsefet, aki január végén a Mi Hazánk Mozgalom évértékelő rendezvényének egyik díszvendége volt, írja a Transtelex cikke nyomán a 444. A rendezvényen "az erdélyi zenei élet kiemelkedő alakjaként" felkonferált mulatós zenészt két éve tanári állásából is menesztették, később letartóztatták, vizsgálati fogságban és házi őrizetben is volt, és jelenleg is zajlik ellene a büntetőeljárás a kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények gyanújával - írja a Kuruc.info.

Sz.-t a Kovászna megyei tanfelügyelőség jelentette fel 2021. április elsején, amikor a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumban helyettesítő tanárként dolgozott. A gyanú szerint 13-15 év közötti kiskorúakkal létesített szexuális kapcsolatot, amiért alapesetben is 1-5 év börtönre ítélhetik, de Ionel Pădurariu, a sepsiszentgyörgyi városi ügyészség szóvivője szerint súlyosbító körülményként merült fel, hogy Sz. folytatólagosan követte el a bűncselekményeket, és a sértettek tanára volt. Így akár 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

A Transtelex a körülmények alapján arra következtetett, hogy Sz.-nek legalább két áldozata lehetett, a Kovászna megyei törvényszék ugyanis megtiltotta neki, hogy felvegye a kapcsolatot két kiskorúval. A Kovászna megyei főtanfelügyelőtől, Kiss Imrétől azt is megtudták, hogy akkor kezdtek vizsgálatokat, amikor megtudták, hogy Sz. a Messengeren és a Whatsappon szexuális tartalmú üzeneteket küldözgetett a tanítványainak. Az ügyben az iskola is vizsgálatot indított, ez egy héten belül Sz. elbocsátásával zárult.

Az iskola igazgatója, Bejan András csak ilyen üzenetekkel zaklatásról tud, szerinte az ügyészség korábban történt bűncselekmények miatt indított eljárást Sz. ellen.

Toroczkai: a kémiai kasztrálás a legkevesebb, ami jár neki

A Mi Hazánk elnöke Twitter-üzenetben szögezte le: a zenész

nem tagja a pártnak,
nem díszvendég volt, hanem pénzért lépett fel,
akkor még nem lehetett tudni az ügyeiről.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató