2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Több mint ezer embert bocsát el a Magyar Posta

Azt írták, a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti.

A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját – közölte a csoportos létszámleépítésről szóló döntést a cég az MTI-vel kedden.

Azt írták, a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt. Hozzátették, a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák tovább, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

Ismertették, a vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása.

„Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat” – áll a közleményben.

Hangsúlyozták, annak érdekében hozta az újabb kényszerű döntést a cég vezetése – mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata –, hogy a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.

(MTI)


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató