2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Zelenszkij: Bahmutnál a helyzet egyre nehezebb

„Bahmutnál a helyzet egyre nehezebbé válik. Az ellenség folyamatosan rombol mindent, ami az állásaink védelmére alkalmas. A bahmuti szektort védő harcosaink igazi hősök” – mondta hétfő esti beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Az orosz erők már több mint hat hónapja próbálják elfoglalni a Donyeck megyei Bahmut városát, az elmúlt hetekben itt folytak a háború legintenzívebb harcai.

Zelenszkij azt mondta, a hétfői nap iráni drónok támadásával kezdődött. „A legtöbbjüket lelőtték. Tizennégyből tizenegyet. Sajnos találatok is voltak, a hmelnyickiji mentőszolgálat három munkatársa megsebesült, kettő meghalt. Részvétem a családoknak. A második drón éppen akkor csapódott be, amikor az első találat utáni tüzet oltották” – tette hozzá.

„Valójában ezért van szükségünk a légvédelem légi komponensére – a modern harci repülőgépekre -, hogy megvédjük országunk egész területét az orosz terrortól. A légvédelem csak akkor teljes, ha modern repülőgépek is támogatják. (…) Akkor leszünk képesek teljes mértékben megvédeni az eget, ha a partnereinkkel való kapcsolatokban feloldjuk a vadászgépek szállításának tabuját” – mondta az ukrán elnök.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató