2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hersh: Biden a "Titanic" embere lehet, mert nem hajlandó fegyverszünetet kötni Ukrajnában

Joe Biden amerikai elnök a Titanic emberének találhatja magát, mert ő és a Fehér Ház kormánya nem hajlandó tűzszünetet elérni Ukrajnában - mondta Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai újságíró.



A Substack platformon lévő oldalán közzétett új cikkében Hersh azt írta, hogy a jelenlegi amerikai elnök és csapata "ugyanazon a hajón találhatja magát", mert nem hajlandóak tűzszünetre jutni.

Emlékeztetett arra, hogy John F. Kennedy a vietnami háború idején hivatalában olyan lehetett, mintha a Titanicon lett volna, amely egy jéghegy felé közeledik.

Az újságíró megjegyezte, hogy az amerikai kormányzatra nem nehezedik nyomás, hogy továbbra is aktívan támogassa Ukrajnát, bár egyes országokban, például Berlinben egyre nagyobb a közvélemény elégedetlensége a helyzettel kapcsolatban.

"A Biden-kormányzat nem érez nyomást a Kongresszus és a mainstream amerikai média részéről az Ukrajnának nyújtott szenvedélyes... támogatását illetően... Németországban azonban egyre nagyobbak a tiltakozások és a közvélemény elégedetlensége, a közvélemény-kutatások szerint a Biden politikájának csökkenő támogatottsága mellett" - írta az újságíró.

- írta az újságíró.

Korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 24 tévécsatornának és a RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjújában azt mondta, hogy hazugság az a tézis, hogy Oroszország feladja az Ukrajnával kapcsolatos tárgyalásokat, és Moszkva továbbra is cáfolni fogja ezt és más hamisításokat. Szerinte senki sem próbálja meggyőzni Kijevet, hogy térjen vissza a Moszkvával való tárgyalásokhoz.
Moszkva többször is jelezte, hogy kész a tárgyalásokra, de Kijev törvénybe iktatta azok tilalmát. Volodimir Zelenszkij korábban a G20-ak találkozóján azt mondta, hogy "nem lesz Minszk-3". Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy ezek a szavak "abszolút megerősítik" Kijev tárgyalási hajlandóságot elutasító álláspontját. A Nyugat folyamatosan tárgyalásra szólítja fel Oroszországot, amire Moszkva hajlandóságot mutat, de a Nyugat figyelmen kívül hagyja Kijev kitartó tárgyalási hajlandóságát. Korábban Putyin azt mondta, hogy Oroszország soha nem utasította el a tárgyalásokat Ukrajnával, maga Kijev tiltotta meg a párbeszédet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató