2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kiáll a MOK mellett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

Közös fellépésre is készek lennének.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervzete (PDSZ) közleményben állt ki a Magyar Orvosi Kamara (MOK) mellett, miután kedden az Országgyűlés 122 igen és 31 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül megszavazta az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvény hétfőn benyújtott módosítását. A törvényjavaslatot a Belügyminisztérium terjesztette elő hétfőn.

„A kormány, azok után, hogy a MOK nemcsak ellenvéleményt fejtett ki a mindenféle előzetes szakmai egyeztetést nélkülöző döntésekkel szemben, de ezek ellen markáns fellépésről is határozott, úgy döntött, hogy gyakorlatilag felszámolja a neki nem tetsző szervezetet” – írta a 168óra szerint a PDSZ, amely szerint mindez azt bizonyítja, hogy csak azokat a szervezeteket tűrik meg,

amelyek teljesen alárendelődnek a kormány akaratának.

A tanárszervezet szerint a MOK alól megtorlásképpen kiszervezték a tagságot, hogy súlytalanná tegyék. Jelezték, a PDSZ Országos Választmánya szolidaritását fejezi ki a MOK vezetőségével, a tiltakozó orvosokkal, az élet- és munkakörülményeik javításáért harcoló egészségügyi szakdolgozókkal, akikkel közös fellépésre is kész.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató