2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Német államminiszter: Magyarország jogállamisági és külpolitikai szempontból nagyrészt elszigetelődött az Európai Unión belül

Anna Lührmann személyes feladatának érzi, hogy kifejezze a Bizottság és a német kormány aggályait, és rámutasson arra, hogy az uniós pénzeket megfelelően kell felhasználni.

Anna Lührmann, a német külügy­minisztériumon belül az európai ügyekért felelős államminiszter a HVG-nek adott interjújában beszélt a magyar-német viszonyokról és arról, miért tart vissza uniós forrásokat az EU Magyarországtól. A politikus megjegyezte, hogy Németország és Magyarország között jelenleg feszült a viszony, mert

Magyarország jogállamisági és külpolitikai szempontból nagyrészt elszigetelődött az Európai Unión belül.

Lührmann szerint az Európai Bizottság erős aggályait fejezte ki amiatt, hogy Magyarország „rendeltetésszerűen használja-e fel az uniós forrásokat”, állítása szerint ezért kerültek befagyasztásra a források. Megjegyezte, az uniós döntést Berlin támogatta, szavai szerint a Bundestag tagjaként a német polgárok választott képviselő és az ő adójuk is részét képezi a Magyarországnak szánt uniós forrásoknak.

Személyes feladatom is, hogy kifejezzem a Bizottság és a német kormány aggályait, és rámutassak arra, hogy az uniós pénzeket megfelelően kell felhasználni”

– fogalmazott az államminiszter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató