2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Nigériai férfi támadt egy fiatal nőre Újbudán - felfüggesztettel megúszta

A bíróság a férfit 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

2023. február 12-én kora reggel a XI. kerület, Szent Gellért téri villamosmegállónál egy nigériai férfi angolul leszólított egy nőt és útbaigazítást kért tőle, amit a nő megadott, majd továbbment. A vádlott követte a hazafelé tartó nőt, és folyamatosan beszélt hozzá, amit azonban a sértett figyelmen kívül hagyott, és haladt tovább. A férfit a sértett közömbössége felidegesítette, ezért elkezdett kiabálni a nővel, aki nagyon megijedt, ezért először visszafordult a villamosmegálló irányába, felszállt egy ott várakozó villamosra, de rögtön le is szállt, majd futva próbált menekülni a vádlott elől – tájékoztatott a hírről kedden Magyarország Ügyészsége.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy a sértett segítségére kelt egy járókelő, aki próbálta megnyugtatni a vádlottat, majd erővel kiszabadította a sértett kezét a támadó fogásából. A nigériai férfi ekkor a férfit tenyérrel többször megütötte,

majd ismét a sértett után futott, és újra megragadta a nő kezét.


A sértett végül az otthona előtt, az édesanyja segítségével – aki már a ház előtt várta –, ki tudta szabadítani magát a vádlott fogásából, és be tudott menekülni a házba. A támadót a rendőrök a helyszín közelében elfogták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A bíróság a férfit 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért, a vádlott Magyarországról történő, határozott tartalmú kiutasítása érdekében fellebbezett.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató