2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ukrán gyerekeket vittek a magyar parlamentbe Baranyi Krisztináék

A Bucsából származó gyerekek és kísérőik saját kezdeményezésükre nézték meg az Országházat magyarországi látogatásuk alkalmával.

„Bréking! Az ukrán gyerekek elfoglalták a magyar parlamentet!” – jelentette szerda délután Facebook-oldalán Vajda Zoltán. Az ellenzéki képviselő arról számolt be, hogy bucsai ukrán gyerekeket látott vendégül Baranyi Krisztinával egyetemben – a ferencvárosi polgármester nemrég létesített testvérvárosi kapcsolatot a Kijev melletti ukrán kisvárossal, ahol minden valószínűség szerint ártatlan civileket gyilkolt meg tavaly áprilisban az ukrán hadsereg.

„Zömében játékos programok, kirándulások segítik egy kis időre elfeledtetni az átélt borzalmakat a Unicef magyarországi csapatának segítségével. Boldogan vállaltam a szervezést, amikor jelezték, hogy megnéznék az Országházat is.

A program egy torokszorító beszélgetés volt kis "tárgyalópartnereimmel" a Költségvetési Bizottság termében kakaózás kíséretében, majd a parlament épületének megtekintése idegenvezetéssel. Igyekeztem biztosítani őket arról, hogy bár nem mindig történnek gyönyörű dolgok eme gyönyörű falak között, azzal ők ne foglalkozzanak, a magyar emberek szeretik őket” – írja Vajda Zoltán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató