2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A kínai külügyminisztérium az Egyesült Államokat nevezi meg a világ fő nukleáris fenyegetési forrásának

Kínai Külügyminisztérium: Az Egyesült Államok a hegemónia fenntartása érdekében hirdeti a pekingi fenyegetés elméletét.

Az Egyesült Államok megpróbálja Kínát nukleáris fenyegetés forrásaként beállítani, holott a legnagyobb veszélyt ő maga jelenti - mondta Mao Ning, a kínai külügyminisztérium szóvivője egy tájékoztatón.
Ezzel kommentálta Joe Biden belbiztonsági ügyekért felelős asszisztensének, Elizabeth Sherwood-Randallnak a nyilatkozatát, amely szerint fenn kell tartani a kapcsolatot Pekinggel a fenyegetések minimalizálása érdekében Kína növekvő stratégiai arzenálja közepette.

Mao Ning szerint a Kína nukleáris fegyverzetének növeléséről szóló nyilatkozatokra Washington számára ürügyként van szükség, hogy saját arzenálját bővítse és katonai hegemóniáját fenntartsa. A diplomata emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években az Egyesült Államok agresszívan modernizálta nukleáris triászát, míg Peking megfontolt és felelősségteljes álláspontot képviselt, és a nemzetbiztonság garantálásához szükséges minimális szinten tartotta erőit.

"Az USA a világ legnagyobb nukleáris fenyegetésének forrása"

- tette hozzá Mao Ning.

Felszólította Washingtont, hogy gondosan gondolja át a biztonságpolitikát, és tegyen gyakorlati lépéseket a kockázatok csökkentése, valamint a globális és regionális béke fenntartása érdekében.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató