2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Bombariadó volt több zalaegerszegi iskolában

A hétfői hasonló esetek után pénteken délelőtt nyolc zalaegerszegi iskola kapott ismét bombafenyegetést elektronikus levélben.

Pénteken délelőtt nyolc zalaegerszegi középiskolában is bombariadó volt. Csak az egyházi fenntartású Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium nem kapott fenyegető levelet a helyi középiskolák közül.

Sznopek Vero­nika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: a fenyegetéssel érintett középiskolákhoz a reggeli bejelentéseket követően bombakutatókat rendeltek ki, akik keresőkutyák segítségével átvizsgálják az épületeket, helyiségeket – írja a zaol.hu.

A zalaegerszegi oktatási intézmények e-mailben kaptak értesítést arról, hogy bomba van az épületekben. A Zalaegerszegi Rendőr­kapitányság bűnügyi osztálya közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.



Afrisshirek.hu nyilvánosságra hozta a fenyegető üzenet szövegét, amely a következő volt:

„Utáljuk ezt a ki*ott világot. A mi egyetlen küldetésünk a gyilkolás. Minél gyorsabban tűnik el az emberiség a Föld színéről, annál jobb. Senki sem marad élve. Nem sajnáljuk az emberiséget. Fel fogjuk robbantani az iskolát. Ezernyi magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni. Köztetek vagyunk. Mindenki meg fog halni.”

Február 7-én reggel hét zalaegerszegi iskola kapott bombamerénylettel fenyegetőző e-mail-üzenetet, február 27-én pedig nyolc helyi oktatási intézménybe érkezett hasonló levél.

A frisshirek.hu értesülése szerint egy ausztráliai IP-címről érkezett a hétfői e-mail, ami azelőtt hat másik országbeli IP-címen is átfutott. A lap úgy tudja, a Nemzeti Információs Szolgálat keresi a trükkös hackert.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató