2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Athén központjában tomboltak az antifák, felgyújtottak egy rendőrautót is (Videók)

Athénban anarchisták lázongtak a vasúti katasztrófa áldozatainak emlékére rendezett tüntetés után.

Anarchisták randalíroztak Athén központjában a vonatszerencsétlenség áldozatainak emlékére rendezett békés tüntetés után - írja a Proto Thema.

A cikk szerint a diákok péntek délután demonstrációt tartottak. A Szolidaritás Mindenkiért ezután arra szólította fel a polgárokat, hogy este jöjjenek ki egy csendes megemlékezésre a vonatbalesetben elhunytak emlékére.

"Leírhatatlan tragédiát élünk át, gyászoljuk több tucat, többnyire fiatal ember igazságtalan elvesztését, kérjük, hogy derüljön ki az igazság" - fogalmaztak a szervezők.

Ezrek vonultak ezután a Propylaeumtól a Parlament előtti Syntagma térre. Az egybegyűltek gyertyákat gyújtottak a halottak emlékére, és néma tüntetést tartottak.

Az antifák felgyújtottak egy rendőrautót is:



A gyűlés után csuklyás anarchisták csoportjai jelentek meg a téren és randalíroztak - írta a lap. A közzétett fényképek tanúsága szerint a dulakodásban több tucat ember vett részt.

"Az anarchisták fáklyákat és köveket dobáltak az Ismeretlen katona emlékművére, a rendőrség pedig könnygázzal űzte el őket. A Szintagma tér és a környező utcák egy időre csatatérré váltak" - áll a jelentésben.



Az ERT tévécsatorna szerint közelharc tört ki a rohamrendőrök és a tüntetők között.



"A Monastiraki téren ismeretlenek megtámadtak egy rendőrautót, összetörték és felgyújtották. A személyzetet könnyebb sérülésekkel kórházba szállították" - áll a jelentésben.



Március 1-jén éjfél körül egy tehervonat és egy személyvonat frontálisan ütközött össze Athén és Szaloniki között, Lárisza város közelében. Legalább 57 ember vesztette életét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató