2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Valter Attila 5. lett az egyik legkeményebb olasz kerékpárversenyen

Valter Attila ötödik lett az olaszországi Strade Bianche országúti kerékpárversenyen, ami a szezon első igazán fontos erőpróbája volt. A Jumbo-Visma magyar bringása végig az élmezőnyben tekert, és csak pár centin múlt, hogy megismételje a tavalyi negyedik helyezését. A versenyt a brit Thomas Pidcock nyerte közel ötven kilométeres szökés után.



Szombaton rendezték a Strade Bianchét, amin két magyar bringás is indult: Valter Attila, a holland Jumbo-Vismától és Fetter Erik, az olasz EOLO-Kometa színeiben. A Sienából induló verseny azért számít különlegesnek, mert a 184 kilométeres táv során több szakaszon is murvás utakon tekernek a versenyzők, ezért is tartják az egyik legnehezebb egynaposnak.

Valter tavaly remekül ment ezen a versenyen: úgy lett negyedik, hogy nem sokkal maradt le a dobogóról. A magyar bajnoki trikóban versenyző Valternek a Strade Bianche volt az első igazán volt komoly versenye új csapatával, a Jumbo-Vismával. Ebben a csapatban teker a Tour de France tavalyi győztese, Jonas Vingegaard is. A múlt heti Gran Camiñón Valternek a dán bringást kellett segítenie, szakaszgyőzelmet is köszönhetett is neki a Tour-címvédő, a Strade Bianchén viszont saját magáért mehetett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató