2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Észt miniszterelnök: Nem érdemes alábecsülnünk Oroszország erejét

Kaja Kallas szerint Putyinnak hatalmas hadsereg áll rendelkezésére, és nem számolják az emberéleteket.

Kis mérete ellenére Észtország Ukrajna egyik legbőkezűbb eszközadományozójává és NATO-EU-partnerévé vált. Mivel az orosz-ukrán háború vége nem látszik, észt szakértők, törvényhozók és tisztviselők szerint a NATO-szövetségeseiknek hosszú harcra kell felkészülniük – olvasható a Newsweek cikkében.

A portál egy rövid részletet is bemutatott Kaja Kallas észt miniszterelnökkel készített interjúból, amelyben a kormányfő hangsúlyozza: sokan alábecsülik az orosz hadsereg erejét, mondván nem jelentenek súlyos fenyegetést, hiszen kezdenek kimerülni.

Nem, ez nem igaz. Hatalmas hadseregük van, nem számolják az életeket, nem gondolom, hogy alá kellene becsülnünk az erejüket” 

– nyilatkozta Kallas.

„Soha nem szabad alábecsülni az oroszokat”

A portálon felidézik: Ron DeSantis floridai kormányzó és lehetséges 2024-es elnökjelölt-aspiráns a múlt hónapban kijelentette, hogy Oroszország hadserege „harmadosztályú”, és nem jelent hagyományos fenyegetést a NATO-ra. Marko Mihkelson észt politikus azonban Kaja Kallashoz hasonlóan óva intett a Nyugatot az eluralkodó önelégültségtől.

„Nagyon veszélyes lesz, ha a szövetségesek körében ez lesz a meghatározó felfogás. De tudom, hogy ez a hangulat a NATO-tagok között is megvan. Ha ebbe az irányba haladunk, akkor nagyon-nagyon nagy stratégiai hibákat fogunk elkövetni. Soha nem szabad alábecsülni az oroszokat. Soha nem szabad alábecsülni a hajlandóságukat arra, hogy emberek millióinak életét áldozzák fel” –nyilatkozta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató