2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kitiltottak két férfit egy marylandi étteremből, csak azért mert fehérek voltak

Az étterem előtt tüntetés szerveződött, ahol a demonstrálók „Az öreg, fehér férfiak élete számít” feliratot emelték a magasba.

Beperli a marylandi kisvárosi éttermet az a férfi, akit barátjával együtt kidobtak az általa rendszeresen látogatott helyről azzal az indokkal, hogy öreg és fehér emberek. Az étterem előtt tüntetés szerveződött, ahol a demonstrálók többek között a BLM-mozgalom (Black Lives Matter – a fekete életek számítanak) jelszavára emlékeztető, „Az öreg, fehér férfiak élete számít” feliratot emelték a magasba – számolt be róla cikkében a Híradó.hu.

Az étterem legalább fél tucat fehér férfit is, szintén faji alapon, diszkriminált

– értesült a The Daily Beast. Az étterem tulajdonosa, Charlotte Aufdem-Brinke, mint az a Dcnewsnow.com című helyi, elektronikus lap cikkéből is kitűnik, a Black Lives Matter mozgalom ismert támogatója, és aktívan részt vesz a helyi, belpolitikai csatározásokban.

Az 52 éves férfit, aki hetente mintegy 500 dollárt költ el a bárban és étteremben, egy barátával, Joseph Michael Washington megyei helyettes államügyésszel együtt tiltották ki onnan egy este, amikor vacsorázni szerettek volna. A két férfi által leadott rendelést még 45 perc után sem teljesítették, és amikor ezt szóvá tették,

az étterem egyik alkalmazottja kitessékelte őket, kérdésükre közölve, hogy egyúttal ki is tiltják őket.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató