2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Samantha Power, az USAID vezetője elismerte, hogy az USA háborúban áll Oroszországgal, "de az ukránok vannak a fronton"

Power nemrégiben Magyarországon járt David Pressman amerikai nagykövet meghívására.

A CNN múlt heti panelbeszélgetésében Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetője néhány igen árulkodó szót mondott az orosz-ukrán háborúról - mutat rá a Bennfentes.net.

Ebben elismerte, hogy az USA háborúban áll Oroszországgal, de "az ukránok harcolnak".

Szavai a CNN "városházi" rendezvényén hangzottak el, amelyen Jake Sullivan, Biden nemzetbiztonsági tanácsadója is részt vett, az orosz invázió egyéves évfordulója alkalmából.

Kifejezetten egy közönségből érkező kérdésére válaszolt, aki azt kérdezte: "Milyen létfontosságú érdeke van az USA-nak Ukrajnában?" Egy ponton a válasz megformálásakor valóban azt mondta, ami a legnevetségesebben leegyszerűsítő közhelyek közé tartozik, amelyeket a washingtoni politikusok néha hangoztatnak - hogy Amerika szembeszáll a "zsarnokokkal". 

"Azt hiszem, az amerikaiak megértik a zsarnokok jelentőségét és annak fontosságát, hogy szembeszálljanak a zsarnokokkal" - mondta.

De itt mondta ki hangosan a csendes részt, elárulva, hogy bizonyos értelemben az USA Ukrajnára úgy tekint, mint egy bábura a nagyobb geostratégiai játékban, amely Oroszország végső legyőzésére irányul: kifejtette, hogy széles körű koalícióra van szükség, hogy megmutassuk: "Ez nem csak az Egyesült Államok és Oroszország... ez valójában az ukránok a fronton, ukránok harcolnak...".

 

A Biden-adminisztráció egyik vezető tisztségviselőjének e kijelentése mögött meghúzódó feltételezések sora nagyon árulkodó, bármennyire is véletlenül csúsztatta be.

 

 

 

(Bennfentes.net)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató