2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bild: a Bahmut körüli helyzet nézeteltéréseket okozott Zelenszkij és Zaluzsnij között

Az Artemovszk(Bahmut) körüli helyzet nézeteltéréseket váltott ki Volodimir Zelenszkij és az ukrán csapatok főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij között, aki néhány hete visszavonulásra szólított fel ebből a városból – írja a Bild című német lap forrásokra hivatkozva .

A német kiadvány szerint Zelenszkijnek és Zaluzsnijnak „alapvetően eltérő nézetei vannak” arról, hogyan kell eljárni az Artemovszkkal kialakult helyzetben. Állítólag viták voltak a felek között - írja a lap.

"Bild a kijevi politikai vezetésben több forrásból megtudta, hogy Zaluzsnij néhány héttel ezelőtt taktikai okokból azt javasolta, hogy fontolják meg Bahmutból való visszavonulást" - írja az újság.

Kijev ugyanakkor azt mondta a kiadványnak, hogy "helyesnek" tartják azt a döntést, hogy továbbra is kézben tartják a várost. Ugyanakkor egy meg nem nevezett ukrán katonai elemző a kiadványnak adott interjújában megjegyezte, hogy az ukrán fegyveres erők valószínűleg osztják Zaluzsnij álláspontját.

"A bahmuti katonák túlnyomó többsége nem érti, miért tartják fogva a várost. <...> A bahmuti srácok kérdéseket tesznek fel: mi a stratégia? Miért kellene beleásni magunkat, amikor az ellenség körülvesz minket?" – mondta egy magát megnevezni nem kívánó katonai elemző.

A lap szerint az ukrán katonák úgy vélik, hogy a visszavonulásnak már rég meg kellett volna történnie.

"Ha itt teljesen körülvesznek minket, az katasztrófa lesz" - mondta az Ukrán Fegyveres Erők tagja a német bulvárlapnak.

Bahmut a Donyecki Népköztársasáf Kijev által ellenőrzött részén található, Gorlovka nagyvárosától északra. Ez egy fontos közlekedési csomópont az ukrán csapatok ellátásához a Donbasszban .

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató