2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Nyakon szúrt egy rendőrt, életfogytiglanit kér rá az ügyészség

Életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyészség a rendőröket előre kitervelten, aljas célból megszurkáló férfival szemben, áll a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében. A férfit, aki 2020-ban nyakon szúrt egy rendőrt, egy másikat pedig megtámadott, a bíróság 17 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elítélt 2020 januárjában bűnügyi felügyelet alatt állt, Erdőkertest engedély nélkül nem hagyhatta el. Elhatározta, hogy megszökik. Rendőröket hívott a házához, azt állította megsérült, kérte, hogy szállítsák kórházba. Azt tervezte, megöli a rendőröket és megszökik közel egymillió forintnyi megtakarításával. Visszaúton a település környékén az ajtónak nyomta és kétszer nyakon szúrta a mellette utazó járőrnőt. A férfit végül fegyverrel sikerült jobb belátásra bírni, de még bilincselés közben is rugdosta, lökdöste a helyszínre érkező járőrt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség 2020 októberében emelt vádat kitervelt, hivatalos és nem hivatalos személyek ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt egy akkor 35 éves erdőkertesi férfival szemben. A férfit a Budapest Környéki Törvényszék 17 éve fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyektől. A férfi a büntetés utolsó harmadától bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést kiszabásáért fellebbezett azzal hogy a büntetéséből csak 40 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható. A vádlott védője enyhítésért fellebbezett. A vádlott a másodfokú eljárás befejezését letartóztatásban várja.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató