2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Toroczkai: ahhoz, hogy béke legyen, Ukrajnának le kell mondania területekről

Ahhoz, hogy béke legyen, Ukrajnának le kell mondania területekről - mondta a Mi Hazánk frakcióvezetője a külügyminiszter felszólalására válaszolva hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.

Toroczkai László kijelentette: ha békét akarunk, akkor véget kell vetni a háborúnak úgy, hogy egyik oldalról sem érkeznek oda fegyverek. Ahhoz, hogy béke legyen, Ukrajnának le kell mondania területekről - jelentette ki. Úgy folytatta, a magyarok hozták a legnagyobb áldozatot a 20. században a világbékéért Trianonnal. Amikor a trianoni békediktátumot rákényszerítették Magyarországra, akkor senki, Ukrajna sem emelt szót a magyarokért - mondta.

Szerinte a háború az Egyesült Államok és Oroszország ütközéséről szól, nagypolitikai játszma.

Jelezte, a kormánytól azt várják, utasítsa el Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Ha megszavazzák, biztos, hogy nem a béke pártján állnak, mert kiélezik a konfliktust, "ezer kilométerrel nagyobb lesz a kockázat" - magyarázta.

Egyetértett azzal, hogy véget kell vetni a kényszersorozásnak Kárpátalján, de szerinte lassan már nem is lesz kit besorozni, mert "etnikai, nemzetiségi tisztogatás zajlik". Még határozottabb kiállást kért Kárpátaljáért.

Arató Gergely (DK) szélsőségesnek minősítette a Mi Hazánk hozzászólását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató