2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Gyereke jelenlétében kényszerítette prostitúcióra párját egy férfi

A napokban emeltek vádat azzal a hatvanéves férfival szemben, aki a vádirat szerint még a kétezres évek elején élt együtt a sértettel, akit együttélésük alatt rendszeresen bántalmazott és megalázott, azután is, hogy megszületett a közös gyerekük.

A Heves megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott nem engedte, hogy élettársa a tanult szakmájában dolgozzon, helyette 2014-től éveken át arra kényszerítette őt, hogy a lakásukban férfiaknak szexuális szolgáltatásokat nyújtson. A férfi a neten asott fel hirdetéseket, a nőt pedig „az általa a szomszéd szobából felügyelt aktusok után minden esetben elszámoltatta”.

A közlemény szerint ennek tanúja volt közös, akkor már kisiskolás korú gyerekük is, akinél a történtek miatt „tartós pszichés problémák” alakultak ki, amit csak súlyosbított, hogy az apja a gyereket rendszeresen bántalmazta és szóban is megalázta.

A nő és a gyerek többször is megpróbáltak megszökni a férfi mellől, akivel szemben távoltartási eljárást is kezdeményezett a bíróságon, de a férfi ennek ellenére nem hagyta abba a folyamatos zaklatást, a gyerek pedig a gyámhatósághoz került.

A főügyészség „rendszeres előnyszerzés céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében, erőszakkal, fenyegetéssel és a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelemmel”, illetve „kiskorú veszélyeztetésével, kapcsolati erőszakkal, zaklatással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel” vádolja a férfit, aki várhatóan tizenegy és fél év fegyházbüntetést és tíz év közügyektől eltiltást kap, ami mellett meg kell fizetnie az eljárásban felmerült közel nyolcszázezer forint bűnügyi költséget is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató