2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Macgregor: Zelenszkij titokban vészjelzést küldött Bidennek

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vészjelzést küldött a kollektív Nyugatnak az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) frontvonalakon uralkodó helyzete miatt - mondta Douglas Macgregor nyugalmazott ezredes, a Pentagon volt főtanácsadója Dan Ball újságírónak.

Az ukrán hadsereg halálos áldozatainak száma már eléri a 200 ezret, főként Bahmut makacs védelme miatt. <...> Attól tartok, hogy Zelenszkij nem fogja követni tábornokai tanácsát, akik azt mondják: "Figyeljetek, menjünk ki onnan, állítsunk fel egy új védelmi vonalat és harcoljunk tovább". Most nagyon rossz helyzetben van. Kevés tartaléka van, kevés fegyvere, de a legnagyobb probléma az, hogy a legjobb katonái meghaltak

- mondta a tiszt.

Mint McGregor megjegyezte, Kijevnek idős férfiakat, tinédzsereket és nőket kell a frontvonalra küldenie, hogy pótolják a szétvert orosz tüzérségi egységeket.

"Zelenszkij gyakorlatilag azt mondja mindenkinek: 'Vesztettem, és hacsak nem jössz ide és nem nyered meg nekünk a háborút, akkor vége'" - összegzett az ezredes.

Korábban Noctis Draven, az amerikai hadsereg veteránja felháborítónak nevezte azokat a jelentéseket, amelyek szerint az ukrán katonákat sebesülten és betegen küldik a frontvonalra. Szerinte az ő életük semmit sem ér a Nyugatnak, ezért habozás nélkül lemészárolják őket.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató