2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Magyarországon ukrán katonákat képeznek ki a szlovák védelmi miniszter szerint

Jaroslav Naď kifejtette: erről csak a propaganda miatt nem lehet hallani.

Puskaporos hangulatban zajlott a szlovák külügyminisztérium által szervezett hétfői beszélgetés Nagymihályban, ahol a tárca vezetője, Rastislav Káčer miniszter és Jaroslav Naď védelmi miniszter az orosz-ukrán háborúról fejtették ki a véleményüket – írta meg a Paraméter. Naď egy kérdésre válaszolva elmondta, Csehország és Lengyelország nagyobb mértékben támogatja Ukrajnát az orosz agresszor elleni harc során, mint Szlovákia.

És ki másnak segítenénk, ha nem a szomszédunknak” 

– tette fel a kérdést a szlovák védelmi miniszter, aki arról elmélkedett, hogy a szomszéd országnak szerinte kötelességük segítő kezet nyújtani.

„Terjed a propaganda”

Mire a hangoskodó hallgatóság soraiból valaki bekiabálta, hogy bezzeg Magyarország kimaradhat ebből az egészből. Erre Naď a következőket mondta a közbeszóló felé: 

De a magyarok is segítenek. Az, hogy ön erről nem tud, és terjed a propaganda arról, hogy ők nem segítenek, az egy dolog.

De vajon arról van tudomása, hogy a területükön (azaz Magyarországon – szerk. megj.) folyik az ukrán katonák kiképzése? Talán erről nem is tud” – zárta rövidre a reakcióját a szlovák miniszter, aki egyéb magyarázatot nem fűzött a kijelentéséhez.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató