2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Seymour Hersh nevetett a New York Times Északi Áramlatról szóló cikkén, de nem kommentálta azt

Seymour Hersh nem kommentálta a New York Times Északi Áramlatról szóló új értesüléseit, csak nevetett.

Mint ismert, a New York Times megírta, a szabotázst az Északi Áramlatokon egy bizonyos "ukránbarát" csoport hajtotta végre.

Seymour Hersh, Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró azt állította az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantásával kapcsolatban, hogy azt az Egyesült Államok és Norvégia hajtotta végre. Szerinte a fő kérdés nem az volt, hogyan hajtsák végre, hanem hogy miként lehet úgy kivitelezni, hogy ne maradjon nyoma. Hersh egy névtelen forrásra hivatkozva írta meg a sztoriját.

Washingtonban és Oslóban is hevesen visszautasították.

Hersh reagált a legújabb fejleményekre.

"Nincs hozzáfűznivalóm. Nem vagyok hivatalos személy. Én megírtam a cikkemet" - mondta Hersh, amikor megkérték, hogy kommentálja a NYT értesüléseit.

"Éppen most nézem át (a NYT kiadványát - a szerk.). Hű, a források nincsenek megnevezve"

- tette hozzá az újságíró, majd nevetett.

"Nincs mit mondanom. Mennem kell" - tette hozzá.

Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai újságíró február 8-án tette közzé az Északi Áramlat felrobbantásáról szóló nyomozását, amelyben egy forrásra hivatkozva azt állította, hogy az orosz gázvezetékek alatt robbanószerkezeteket helyeztek el 2022 júniusában a Baltops gyakorlatok leple alatt az amerikai haditengerészet norvég szakemberek által támogatott búvárai.

Hersh szerint a művelet végrehajtásáról Joe Biden amerikai elnök döntött, miután kilenc hónapig tartó megbeszéléseket folytatott a nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó kormányzati tisztviselőkkel. A Pentagon később a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak semmi köze az orosz gázvezetékek tavalyi bombázásához.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató