2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A Medián szerint is visszaerősödött a Fidesz a választáskori szintre

A HVG által rendelt kutatás szerint egyre többen vannak azok, akik szerint jó irányba mennek a dolgok.

A Medián legfrissebb felmérése rámutatott arra, ahogy mérséklődött a magyarok borúlátása, úgy nyerte vissza erejét a Fidesz. A HVG által rendelt kutatás szerint két hónap alatt tíz százalékponttal nőtt a derűlátók száma társadalmi csoport, nemre, korra, pártállásra tekintet nélkül. A Fidesz támogatottsága a biztosan tudó választók között 51 százalékra nőtt, a szavazókorú népességnél 35 százalékon áll a kormánypárt. 

 

Az ellenzék támogatása a reprezentatív felmérés szerint befagyott: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt már a harmadik legerősebb, megelőzve a Mi Hazánkat. A viccpárt támogatottsága a 40 alattiak körében a legmagasabb. 

A Fidesz a diplomások kivételével minden csoportban vezet”

– tette hozzá Hann Endre, a Medián vezetője, majd hozzátette, bár az nem új, hogy a magas jövedelműek között az átlagnál több az ellenzéki szavazó, azonban most mutatták ki először, hogy az intenzív politikai érdeklődés valamelyest együtt jár a hagyományos ellenzék iránti rokonszenvvel.

A Medián felmérését február 21-e és 27-e között készítette, 1000 fős reprezentatív minta telefonos megkérdezésével, melynek kisebb torzulásait a KSH adatait felhasználva matematikai eljárással, úgynevezett súlyozással korrigálták, így a minta jól tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét. A közölt adatok hibahatára a teljes mintában a válaszok megoszlásától függően legfeljebb ±3,5 százalék.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató