2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vádat emeltek a VII. kerületi szórakozóhelyen verekedő vagyonőrök ellen

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség két férfival szemben, akik 2021 őszén egy harmadik, azóta már meghalt társukkal vagyonőrként dolgoztak egy VII. kerületi szórakozóhelyen. Itt egy szóváltás után két férfit is bántalmaztak, valamint az egyikük egy valódinak látszó pisztollyal az érintettek felé lőtt. Az ügyészség mindkét volt vagyonőrre végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kérte – írja az Ügyészség.hu.

A vádirat szerint a két vagyonőr harmadik, már elhunyt társa 2021. október 31-én hajnalban a parkolószinten található lift előterében szóváltásba keveredett egy férfival, akit meg is ütött ekkor ököllel. Egyik társa ezzel egy időben elővett egy valódinak látszó fegyvert, és azt az előzőleg bántalmazott férfi feje felett egyszer elsütötte, majd a férfi felé lépett és fenyegetően ráfogta a pisztolyt.

Ekkor a megtámadott férfi segítségére kelt az ügy egyik sértettje, aki a vagyonőrök harmadik társát hátulról lefogta, és elhúzta a megtámadott férfi közeléből azért, hogy a további bántalmazását megakadályozza. A támadó azonban kiszabadult a fogásból, megfordult, és megrúgta a segítséget nyújtót, a fegyveres vagyonőr pedig ekkor szintén odafordult, ráfogta a segítőre a pisztolyt, majd azt egyszer az ő irányába is elsütötte.

A férfi ekkor a falhoz hátrált, és felemelte a kezeit. Ennek ellenére a harmadik támadó őt többször ököllel arcon ütötte, majd a ruháját megragadva a falhoz vágta a férfit. Ekkor kapcsolódott be a bántalmazásba a másik vádlott is, aki az addigra többször megütött férfi elé lépett, és őt többször, ököllel megütötte. A férfi a bántalmazás következtében súlyos, orrcsonttöréssel járó sérüléseket szenvedett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató