2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij tanácsadója szerint „mulatságos összeesküvés-elmélet”, hogy Ukrajnának köze lenne az Északi Áramlat felrobbantásához

„Ukrajnának semmi köze a balti-tengeri szerencsétlenséghez!” – húzta alá Mihajlo Podoljak.

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, az amerikai hírszerzés szerint egy ukránbarát csoport hajthatta végre szabotázsakciót az Északi-áramlat vezetékeknél tavaly. Ukrajna tagadja, hogy bármi köze lenne az akcióhoz, ezt erősítette meg Volodimir Zelenszkij elnök főtanácsadója, Mihajlo Podoljak is, aki Twitter-csatornáján azt írta:

„Bár szívesen gyűjtöm az ukrán kormányról szóló mulatságos összeesküvés-elméleteket, azt kell mondanom: Ukrajnának semmi köze a balti-tengeri szerencsétlenséghez, és nincs információnk »Ukrajna mellett álló szabotázscsoportokról«”.

A vizsgálatban részt vevő amerikai tisztviselőknek nincs bizonyítékuk arra, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vagy vezető hadnagyai részt vettek volna az akcióban, esetleg hogy az elkövetők ukrán kormánytisztviselők utasítására cselekedtek volna. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a robbantás mind a mai napig a legnagyobb rejtélye a több mint egy éve tartó orosz-ukrán háborúnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató