2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

„A vonat veszélyt jelent Németországra” – a németek feltartóztatták a Fradi-drukkereket

Az Index szerkesztőségéhez napközben a következő aggódó e-mail érkezett:

Ismerősöm jelezte pár perccel ezelőtt, aki a Fradi szurkolói vonattal indult Leverkusenbe, hogy Csehországban Krippenben, másfél órája állnak, mert a német határvédelmi katonák ellenőrzést végeznek. A vonatról mindenkit leszállítottak (kocsinként), átvizsgálták őket, személyi iratokat kértek, majd a katonák kutyákkal felszálltak a vonatra, és a csomagjaikat, kipakolva, szétdobálva, mindent átellenőriztek. A szurkolók értetlenül állnak az ilyesfajta vizsgálat előtt. Feszült hangulatban vannak, mert jelenlegi számítás szerint nem érnek oda a meccs kezdetére, jelenlegi álláspontjuk szerint maximum a második félidőre

– közölte egyik olvasójuk, aki úgy tudja, a csapat vezetője értesítette a diplomatákat is, hogy gyorsítsák meg az ellenőrzést, de a német határrendészet azt kifogásolta, hogy egy órát késett a vonat.

A szerelvény nem mehetett keresztül Ausztrián, ezért Budapestről Szlovákián és Csehországon át vezet az útja Németországba, ahol Drezdában is megáll. Olvasónk szerint a szurkolóknak rengeteg feszült pillanatot okozott a fennakadás, ám kiderült, a vonat azóta már továbbindult.

A rendkívüli történtek alátámasztására Facebook-oldalakon bejegyzéseket közöltek maguk az érintettek is. A fenti sorokat a helyszínen lévő drukkerek Facebook-bejegyzései is megerősítik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató