2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Donáth: egyre nagyobb az esélye, hogy idén már nem kapjuk meg a befagyasztott EU-s forrásokat

Ismét visít a momentumos hazaáruló.

„Hiába magyarázkodik Navracsics Tibor, sokkal súlyosabb a helyzet az EU-s pénzek frontján, mint amiről beszél. Emlékezzünk csak: Navracsics tavaly nyár óta minden tárgyalási forduló után optimista nyilatkozatokat tett. »Közel vagyunk a megegyezéshez Brüsszellel« – ezt még tavaly júliusban nyilatkozta!

De vajon akkor hol vannak már az EU-s pénzek?

A kormány folyamatosan terel, és mindig »hamarosan« várja a pénzek megérkezését. Muszáj kimondanunk az igazságot: egyre nagyobb az esélye, hogy idén már nem kapjuk meg a befagyasztott EU-s forrásokat. Több ezer milliárd forintról beszélünk!

Nehéz számszerűsíteni, eddig milyen veszteséget okozott a nemzetgazdaságnak ez a kormány azzal, hogy lassan két éve képtelen hazahozni a magyaroknak járó EU-s pénzeket. Minden további hónap késlekedés súlyosan érinti a vállalkozások fejlődését, az önkormányzatok működését és az állami beruházásokat.

Lehet, hogy a kormány úgy gondolja, nekik van még pár évük. De a magyar embereknek biztosan nincs ennyi idejük, hogy kivárják a nekik jogosan járó eurómilliárdokat.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató