2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az ítélet napja - Élőben kapcsoljuk - Hunnia-ügy

Gyülekeznek a hazafiak.

Szerkesztőségünk is a helyszínen van, és a Pestisrácok.hu az egész délelőttöt élőben adja. Természetesen nálunk is nézhető a tárgyalás. 

Bár sokan azt gondolják Budaházyék ügye már rég lezárult, valójában a Gyurcsány érában gründolt büntetőeljárás lassan 15 év után még mindig tart. De a mai nap kétség kívül mérföldkő. Másodfokon még nem született eddig ítélet, az amúgy egészen Kúriáig az igazságszolgáltatás minden szintjét megjárt perben. Egy éve, a megismételt első fokú eljárásban a 17-ből még 15 vádlottat ítéltek el, a legtöbbeket súlyos fegyház és börtönévekre.

Budaházy György például 17 évet kapott akkor, fegyházban, amelyből kedvezménnyel sem szabadulhat.

Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt azonban már csak tizen állnak, a többieket a köztársasági elnök főként ez elhúzódó eljárásra hivatkozva kegyelemben részesítette. Budaházy György és 9 társa ügyében most másodfokú ítéletet hirdetnek, amely ha ellentétes az első fokkal, azaz felmentés az eredmény, akkor a harmadfokú eljárás előtt nyílik meg a lehetőség, ha azonban az ítélőtábla is azt mondja bűnösök terrorcselekmények elkövetésében a Hunniások, ez a másodfokú ítélet jogerőre is emelkedik. A Fővárosi Ítélőtábla előtt reggel 8 órától gyülekeznek a Budaházyék mellett kiállók.

Az eseményekről a PestiSrácok.hu élőben tudósít.

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató