2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Újrajátsszák a magyarellenes rigmusok miatt megszakított romániai focimeccset

Meg kell ismételni azt a meccset, amit még január végén fújt le a bíró Sepsiszentgyörgyön, mert a vendégszurkolók magyarellenes rigmusokat skandáltak.

Újra kell játszani a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova élvonalbeli labdarúgó mérkőzést, amelyet január 29-én azért szakított meg a játékvezető, mert a vendégcsapat szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak – döntött a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága csütörtökön.

A FRF fegyelmi bizottsága elsőfokú döntésében eredetileg 3–0-s végeredménnyel a házigazda székelyföldi csapat javára ítélte a találkozó három pontját, és mindkét klubra pénzbírságot szabott ki. Ezt a craiovaiak nem akarták elfogadni, arra hivatkozva, hogy a FRF szabálykönyve kizárólag a rasszizmust bünteti, az idegengyűlölet fogalma nem szerepel benne.

Az ügy a fellebbviteli bizottsághoz került, amely – kétszeri halasztás után – csütörtöki ülésén helyt adott az olténiai csapat fellebbezésének, és elrendelte a 26. percben megszakított mérkőzés újrajátszását a találkozó első percétől.

A fellebbviteli bizottság mindkét csapatot azonos, 22 500 lejes (1,75 millió forint) bírsággal sújtotta.

A Craiova korábban úgy döntött, további büntetés ró ki saját magára: zárt kapuk mögött játsszák a hazai mérkőzéseket:

A most csütörtöki döntés eredményeképpen a két csapat helyet cserél a Szuperliga tabelláján, így az alapszakasz utolsó fordulója, illetve az újrajátszandó meccs előtt immár nem a Sepsi OSK, hanem a FCU 1948 Craiova áll egy pont előnnyel a hatodik – azaz az utolsó rájátszásra jogosító – helyen.

A döntés jogerős, ez ellen már csak a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) lehet jogorvoslatért folyamodni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató