2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Harminchét határsértőt rejtett egy kisteherautó Tótkomlóson

Embercsempészéssel gyanúsítható férfit vett őrizetbe a rendőrség Békés vármegyében. A litván állampolgár kisteherautóval 37 határsértőt szállított. Menekülni próbált, de nem jutott messzire, őrizetbe került.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei pénteken 1 óra 15 perc körül Tótkomlóson ellenőrizni akartak egy kisteherautót, de a jármű vezetője a jelzésükre nem állt meg, elhajtott. Letért egy szántóföldre, majd a teherautót a benne ülőkkel együtt hátrahagyva menekült – olvasható a police.hu tudósításában.

A rendőrök azonnal elkezdték átkutatni a környéket, másfél óra múlva megtalálták és el is fogták a litván állampolgárságú férfit.

Közben a kisteherautó rakterét felnyitó rendőrök a járműben 37 embert találtak. A férfiak közül egy pakisztáninak, a többiek bangladesi állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a litván férfi segített nekik abban, hogy miután illegálisan átlépték az államhatárt, tovább tudjanak menni.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a 26 éves litván állampolgárt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Utasait a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre állították elő, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató