2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Magyar Nemzet: Nyomoz a rendőrség Karácsony volt tanácsadójának utazásai miatt

Azt követően indult meg a büntetőeljárás, hogy a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István a hatóságokhoz fordult.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés bűntettének gyanújával nyomozást indított Karácsony Gergely volt főtanácsadója hivatalos utazásaival kapcsolatban – írja a Magyar Nemzet. Azt követően indult meg a büntetőeljárás, hogy a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István a hatóságokhoz fordult azután, hogy hetekkel ezelőtt kiderült: bár a főpolgármesteri hivatalba egy idő után szinte egyáltalán nem járt be Korányi Dávid, több útját – amelyek nem kapcsolódtak a főtanácsadói feladataihoz – így is a fővárosi adófizetők állhatták.

A dollárbaloldalt az Egyesült Államokból

több milliárd forinthoz juttató Action for Democracy (AfD) 

alapítójának 2020 januárja és 2022 februárja között lezajlott utazásai összesen mintegy 1,6 millió forintba kerültek. Korányi nyolc ilyen jellegű utazása közül négy Washingtonba irányult, azaz az Action for Democracy révén 2022 elejétől a dollárbaloldal pénzgyűjtését intéző – Bajnai Gordonnal is kapcsolatban álló – főtanácsadó minden második hivatalos külföldi útja az Egyesült Államok fővárosába vezetett.

2022. február 18-a és február 20-a között Korányi egy konferencián vett részt Alex Sorossal. Pár napra rá, február 24-én pedig meg is történt az első átutalás a Korányi-féle szervezettől Magyarországra. Korányi felesége, Mihalik Enikő maga is bevallotta:

több mint egy évig nem jártak Magyarországon,

ugyanakkor ebben az időszakban Korányi még a főpolgármesteri hivatal fizetett alkalmazottja volt, hiszen csak tavaly november végén szüntették meg a megbízását. A főtanácsadó azért maradhatott távol a Városházától, mert 2020 júniusában a főpolgármester lehetővé tette számára, hogy munkakörét részben távmunkavégzésben, változatlanul havi kilencszázezer forintos forintért lássa el.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató