2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ráczné Földi Judit: Több ezer magyar pártól vette el a gyermekvállalás esélyét a lombikkezelések einstandolásával az Orbán-kormány

Mára az árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar párokat minden eszközzel támogassák a családdá válásban – fogalmaz a közleményében a DK politikusa.

„Aggasztó adatok derültek ki a Demokratikus Koalíció parlamenti írásbeli kérdésére adott kormányzati válaszból: a lombikkezeléseket folytató magánklinikák 2019-ben indult államosítása óta drasztikusan, mintegy kétezerrel nőtt a sikertelen lombikkezelések éves száma” – írja az MTI-OS által kiadott közleményében Ráczné Földi Judit, aki a témában sajtótájékoztatót is tartott.

A DK új parlamenti képviselője azt írja, politikusként régóta foglalkozik ezzel a területtel, ezért különösen elszomorítja ez az adat. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány több ezer magyar pártól vette el az esélyt arra, hogy mesterséges megtermékenyítéssel gyermekük szülessen.

A lombikkezelések központosítása óta hatalmasra nőttek a várólisták,

és sokszor éveket kell várnia a gyermekre vágyó pároknak. A magánklinikák megszüntetése súlyos károkat okozott a hazai lombikprogramban, pedig előre látható volt, hogy az amúgy is katasztrofális állapotban lévő állami egészségügy nem fogja tudni ellátni a több tucat magánintézmény munkáját – állítja a politikus.

„Az Orbán-kormány ostobán és felelőtlenül avatkozott bele a magyar emberek magánéletébe, pedig a gyermekvállalás az egyik legszemélyesebb döntés. Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar párokat minden eszközzel támogassák a családdá válásban” – fogalmaz Ráczné Földi Judit.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató