2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Lendvai visít: Feljelentem Matolcsyt

Még hogy „elvi vitája” van a kormánnyal és annak fejével! Hát hol él ez az ember?! - visítja Lendvai Ildikó a Népszavának.

„De azért tudom, mi a kötelességem. Mások katonáskodnak, határvadásznak, honvédelminevelnek, én majd feljelentek. Nem passzióból, bár igazán szép szokás, hanem országvédelmileg. Szerencse, hogy van ez az új törvény, be lehet jelenteni »a magyar életmód megvédéséhez fűződő panaszokat«. Névtelenül is, úgy az igazi, de erről már lecsúsztam a Népszava indiszkréciója miatt. Mindig kiírják a szerzők nevét. Hiba.

Azt nem tudni, mit jelent a magyar életmód,

csak saccolni lehet. Csak bemondja ezt is egyszer Orbán a rádióban! Hogy mi váratik el benne, abban biztosabb vagyok. A nemzeti együttműködés például, hiszen ez a rendszer neve, amin mindközönségesen a vezérhez való igazodást szokták érteni. Mint tudjuk, aki ebbe nem illeszkedik, azt külföldről fizetik guruló dollárokkal. (Nekem elég volna, ha simán utalnák, hagyják már ezt a hülye gurigázást, ezért nem is jutott el hozzám semmi.) Aki nem ért egyet, az nem része a nemzetnek, következésképp a nemzeti életmódnak sem. Na, én ezeket a balhés figurákat, az életmód-sorból kilógókat fogom jelenteni. Elsőnek a Nemzeti Bank elnökét. Még hogy »elvi vitája« van a kormánnyal és annak fejével! Hát hol él ez az ember?! És főként, miféle életmód szabályai szerint?”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató