2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

„Az Antifát terrorszervezetként kell kezelni”

Ignaz Bearth svájci jobboldali politikai aktivista munkásságát, aki Magyarországra költözött, és rendszeresen szervez összejöveteleket, épít közösséget a magyarországi német anyanyelvű emberek körében. 

A Magyar Jelen készített vele interjút Ezúttal az antifa támadásokról kérdezték, hiszen mint nyugat-európai nemzeti érzelmű ember, sajnos rendelkezik tapasztalattal.

– Hallott a budapesti antifa támadásokról, amelyek februárban történtek a kitörés évfordulóján?

Természetesen. Sőt, én voltam az egyik első, aki reagált erre. Közzé is tettem egy vlogot a YouTube-on. Ezt mintegy 60 ezer megtekintésnél jár.

– Miről beszélt a videóban?

Elítéltem a támadásokat, igyekeztem bemutatni a hátterét, hiszen ismerem a módszereiket. Arról is beszéltem, hogy Németországban meg kell találni ezeket az elkövetőket, a baloldali, kommunista extrémistákat.

– Meglepte önt, hogy Magyarországon is feltűnt az antifa terror?

Tudom, hogy Magyarországon ez volt az első alkalom, hogy a szélsőbalos terror megjelent az utcákon ebben a dimenzióban. Így ebben a kontextusban meglepő lehet, de ismerve ezeknek a csoportoknak a hátterét, sajnos előbb-utóbb várható volt, hogy ez bekövetkezik.

– Azt állítja, ismeri őket. Mit tapasztalt hazájában, Svájcban?

A svájci Antifa megszerezte a lakcímemet is. Folyamatos volt a fenyegetőzés már korábban is, és ez abban csúcsosodott ki, hogy az ablakomon vajsavat öntöttek be. Szerencsére nem történt nagyobb baj, de a szándék egyértelmű volt, veszélyeztetni az életemet.



(A vajsavról azt mondják a szakemberek, ha bőrre kerül, azonnal megtámadja és elpusztítja. Ezért nagyon fontos, hogy a vajsavval történő támadás első jeleinél hívjunk segítséget, ne próbáljuk magunk megoldani. Maradjunk távol, és próbáljuk nem belélegezni a szagot – szerkesztői megjegyzés.)

– A svájci rendőrség mit reagált erre, tett valamit?

Nem csináltak semmit. Adtam a médiában is interjút ebben az ügyben, hogy ezáltal is nyomást gyakoroljak, de a rendőrség úgy találta, „ők nem észleltek semmit”.

– Magyarországon a Mi Hazánk felvetette, hogy nyilvánítsák terrorszervezetté az antifát. Ön mit gondol erről?

Teljes mértékben egyetértek, az Antifát be kell tiltani, terrorszervezetként kell kezelni, mert valóban az is. Mégpedig egy olyan terrorszervezet, amely mögött Soros Györgyék, a globalisták állnak, ők támogatják.

(Magyar Jelen)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató