2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

"Európa második legkorruptabb országa nem lesz a mi erkölcsi tanítónk!" - Német politikus tette helyre Kulabát

Jürgen Todenhöfer német politikus a Németországi Szövetségi Köztársaság megsértésének nevezte Kuleba orosz katonákról mondott szavait.



A konzervatív politikus és a Team Todenhöfer párt vezetője a Twitteren bírálta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szavait, miszerint a német békemozgalom helyesli, hogy "orosz katonák ukránokat gyilkolnak és kínoznak".

"Nem tetszik az ukrán vezetés állandó sértegetése. <...> Felháborító. Minden ország háborús uszítóival ellentétben mi ezt akarjuk megakadályozni. Tárgyalással, nem erőszakkal" - írta.

Todenhöfer emlékeztetett arra, hogy a világon egyetlen ország sem kap annyi ajándékot Németországtól, mint Ukrajna.

"Európa második legkorruptabb országa nem lesz a mi erkölcsi tanítónk"

- zárta a politikus.

Február végén Berlinben nagyszabású tüntetést tartottak az ukrajnai konfliktus további eszkalálódása ellen. A Sahra Wagenknecht baloldali képviselőnő által összehívott tiltakozó menetben több tízezren vettek részt.

Ezt megelőzően a politikusnő az ismert újságíróval és az Emma magazin alapítójával, a feminista Alice Schwarzerrel együtt "Kiáltvány a békéért" címmel petíciót tett közzé a change.org portálon. Ebben felszólították Olaf Scholz kancellárt, hogy hagyjon fel a fegyverek Kijevbe pumpálásával és kezdeményezzen tárgyalásokat. A dokumentumot eddig csaknem 750 ezren írták alá.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató