2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Hazaengedték az M1-esen történt tömegbaleset több sérültjét

Az M1-es autópályán történt szombati tömegbaleset több sérültjét is hazaengedték már az ambuláns ellátásuk után, derült ki az MTI összesítéséből. A szombat délután történt tömegbalesetben összesen 41 jármű ütközött össze, köztük öt kamion. Egy 44 éves férfi elhunyt.

A baleset során 39-en sérültek meg: ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben. A sérülteket a mentők a győri, budapesti, tatabányai és székesfehérvári kórházakba szállították.

Kilenc sérült került a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházba, az intézmény tájékoztatása szerint közülük négyet vettek fel a kórházba, két felnőttet és két gyermeket. Négyük közül háromnak súlyos, de nem életveszélyes a sérülése. A további öt sérült ambuláns ellátásban részesült.

Szintén kilenc sérültet vittek a mentők a székesfehérvári Szent György Kórházba. Az intézmény tájékoztatása szerint egy embert bordatörés és légmell, egy másikat végtagtörés, egy harmadikat pedig szegycsonttörés miatt láttak el a kórházban. A többi sérült kisebb zúzódásokat szenvedett.

A budapesti, Fiumei úti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központba három sérültet - két nőt és egy gyermeket - szállítottak a mentők. Állapotuk stabil, nem életveszélyes. Az egyik nő könnyű medencesérüléssel szorul kórházi megfigyelésre. A másik nő könnyű sérülésekkel, zúzódásokkal került be, egy kétéves gyermeket műtéti kezelést nem igénylő combcsonttöréssel és zúzódásokkal vettek fel. Előreláthatólag napokon belül mindhárman elhagyhatják az intézetet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató