2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ukrán katona Bahmutban: Megölnek minket!

Az ukrán fegyveres erők új rohamcsapata Bahmut közelében ellentámadást indított, és visszaszorította az oroszokat az autópálya Kosztyantyinivka felőli oldaláról – írja a The New York Times.

Az újság szerint az ellentámadás március 4-én, szombat reggel kezdődött. Ezt követően több száz ukrán katona csatlakozott az ellentámadáshoz Bahmut irányába.

Az ukrán parancsnokok elismerték, hogy erőik Bahmutban még mindig annak a veszélyével néznek szembe, hogy bekerítik őket, de a múlt hétvégi harcok megmutatták, hogy a hadsereg, amely kitartásával meglepte a világot, még nem kész feladni Bahmutot – jegyzi meg a The New York Times.

A lap szerint az ellenséges erők visszaszorítása a Kosztyantyinivka felé vezető útról segíthetne fenntartani a városba irányuló utánpótlást vagy megszervezni a biztonságos visszavonulást onnan, amennyiben ilyen döntést hoznának.

Bár az ukrán áldozatok száma nem ismert, a lap azt írja, hogy „számos egységnél a veszteségek és a kimerültség miatti megterhelés jelei mutatkoznak”.

Fáradtak vagyunk. Tudniuk kell az igazságot. Megölnek minket! – kiáltott fel az egyik katona, miközben az újságírókkal beszélgetett.

 

(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató