2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Vásárhelyi Mariska Fábryról: Egy gyűlölködő, tehetségtelen, kisstílű, frusztrált hazudozót látok

A szociológus szerint a humorista hajdan tehetséges volt, de most „dőlnek ki a szájából a Fidesz gyűlöletkommandójának patternjei”.

Fábry Sándor volt Veiszer Alinda műsorának vendége, aki egyszer elküldte a fenébe a műsorvezetőt, kétszer pedig majdnem ott is hagyta a beszélgetést.

Ennek oka, hogy Veiszer főként a politika felé próbálta terelni az interjú irányát, amire Fábry úgy reagált, hogy „ebben a politikai szárazg...zésben nem szeretne részt venni”. Végül azonban maradt, és például elmondta, hogy „végre olyasmi van, ami mégiscsak közelebb áll hozzá, mint a kommunisták és utódaik.”

„Hirdettek egy nagyon komoly antikommunista programot, erre a választások után pár héttel összefeküdtek a saját gyilkosaikkal. Tessék azt megérteni, hogy én ezt nem fogadom el” – mondta Fábry az SZDSZ-ről,

mely pártot a rendszerváltás utáni magyar politika legaljasabb, legkártékonyabb politikai formációjának nevezte.

Arra a kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy új műsoraiban kevesebb a politika, először azt válaszolta: változott a helyzet. Amikor a műsorvezető tovább erőltette a kérdést, kijelentette, befejezi a beszélgetést. Szerinte iszapbirkózás, illetve baszakodás arról beszélgetni, mi a szabad, és ő ezt nem szereti. Úgy gondolja, az is a szabadság része, hogy nem kritizálja annyira Orbánt, mint anno Gyurcsány Ferencet. Azt is elmondta, miért: „Az, hogy az Orbánt kedvelem, a Gyurcsányt meg utálom, mint a szart.” 

Minderre reagált Facebook-oldalán Vásárhelyi Mária is, akinek édesapja is szóba kerül egyébként a műsorban.

Fábry azt mondta egykori munkatársáról, Vásárhelyi Miklósról, hogy „körbelengte egy ilyen 56-os nimbusz”, és emiatt büszke volt rá, hogy ismerte őt,

későbbi politikai szerepvállalása viszont „már mérsékelten volt szimpatikus” számára, „az egész Soros Alapítvány meg ilyesmi.” A műsorvezető rákérdezett, Fábry mióta nem szereti a Soros Alapítványt, hiszen egyik könyve, a Dizájn center a szervezet támogatásával jelent meg, illetve az alapítvány tizedik születésnapi ünnepségének ő volt az egyik műsorvezetője 1994-ben.  Fábrynak az nem tetszett, hogy az ünnepség előtt meglátogatták Sorost a szállodájában, és azt látta, az SZDSZ teljes vezetősége kijön a szobájából.

„Ha nem lett volna hajdan egy tehetséges ember, szót sem érdemelne. Ha a gyűlölet-klub többi hangadójához hasonló tehetségtelen, frusztrált, bosszúálló lenne, meg se néztem volna a beszélgetést, amelyet Veiszer Alinda készített vele. De Fábry Sándor igazi tehetség volt, saját szakmai generációjának talán legtehetségesebbje” – jellemzi Fábryt posztjában Vásárhelyi, hogy aztán jöjjön a „fekete leves”.

„És most nézem ugyanezt az embert Veiszer Alinda műsorában, és egy gyűlölködő, tehetségtelen, kisstílű, frusztrált hazudozót látok” – írja a humoristáról a szociológus.

„Dőlnek ki a szájából a fidesz gyűlölet kommandójának patternjei. Mintha schmidt máriát vagy bayer zsoltot hallgatnám. De őket nem hallgatom, mert tudom, hogy belőlük a tehetségtelenség szülte gyűlölet beszél. De Fábryra ez nem igaz. Az ő sértett gyűlölködése mögött valami másnak kell lennie, fogalmam sincs, mi lehet az, csak azt látom, hogy mennyire végtelenül kisszerű és szomorú, amikor a tehetséget megöli az öngyűlölet” – olvasható a posztban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató