2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Axios: Biden elnök katasztrofális bankválsággal néz szembe

Az Egyesült Államok bankrendszeri válsággal néz szembe, ha Joe Biden kormányának nem sikerül megmentenie a Szilícium-völgyi Bankot (SVB) - állítja az Axios amerikai online kiadása.

"Biden elnök katasztrofális bankválsággal néz szembe, ha az amerikai kormány nem tud megegyezni a Silicon Valley Bank betéteseinek megmentéséről, mielőtt a bankfiókok holnap kinyitnak"

- írja a kiadvány tegnap.

Előző nap vált ismertté, hogy Kalifornia állam szabályozói bezárták az SVB-t. Ez a legnagyobb bank, amely a 2008-as globális pénzügyi válság után összeomlott az Egyesült Államokban.

Sajtóértesülések szerint az SVB induló vállalkozásoknak nyújtott hitelekkel foglalkozott és magánszolgáltatásokat nyújtott. A csődje miatt sok startup-alapító attól tart, hogy elbocsátásokra kényszerül, ha a banknál tartott pénzeket befagyasztják vagy elveszítik.

A Fehér Ház közölte, hogy Biden már tárgyalt a kaliforniai kormányzóval a helyzetről. Az SVB csődjéből eredő károk minimalizálására irányuló terveket dolgoznak ki a brit hatóságok is, mivel brit startupok is kapcsolatban állnak a kaliforniai bankkal.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató