2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Osztrák vezető politikus irigykedve tekint Magyarországra

Megdicsérte Magyarországot Herbert Kickl, az osztrák FPÖ vezetője.

Kickl az Oroszország elleni értelmetlen uniós szankciók feloldását követeli az Orbánnal való találkozó után – írta meg a Der Standard. Kifejtették Herbert Kickl, az FPÖ elnöke és a magyar miniszterelnök találkozója után, hogy mindketten béketárgyalásokat szorgalmaznak Ukrajna kapcsán, valamint a migráció témájában is egyetértenek.

Egyetértettünk: az orosz-ukrán háborút tekintve azonnal tűzszünetre, ezen belül béketárgyalásokra van szükség, mert a további eszkaláció veszélye folyamatosan nő”

– mondta Kickl a beszélgetést követően az APA-nak. Kickl példamutatónak nevezte a magyar kormánynak az illegális migráció elleni küzdelemben tanúsított hozzáállását is. „Az EU-nak végre sebességbe kellene kapcsolnia és megfelelő intézkedéseket kellene hoznia az EU külső határainak védelmére. Ez magában foglalja a határkerítések építésének finanszírozását is” – hangsúlyozta az FPÖ vezetője.

Der Standard véleménycikke: Kickl irigykedve néz Magyarországra

A Der Standard a találkozó kapcsán véleménycikket is közölt, „Kickl és Orbán – két Putyin-rajongó egymásra talált” címmel. A cikkben kifejtik, hogy „az FPÖ a magyar jobboldali nacionalistákat lélekben testvéreknek tekinti.

Kickl irigykedve néz Magyarországra, ahol már megvalósultak az álmai.

Orbán viszont hálás minden olyan politikai erőért, amely megtörik az EU-n belüli elszigeteltségét. Az ÖVP pedig nem határolódik el következetesen, még akkor sem, ha a radikalizálódott Herbert Kickl valahogy ijesztő számukra.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató