2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Szeretem a magyar örökségemet” – mondta Jamie Lee Curtis az Oscar-díja után, nem tapsolták meg érte

Magyar mondókát énekelt, majd saját magyar örökségét emlegette az Oscar-díjat nyert színésznő – mire beállt a néma csönd. Beszéde végén ironikusan arra kérte hallgatóságát: ne töröljék el őt.

A legjobb női mellékszereplő kategória díját Jamie Lee Curtis kapta meg. Később a színésznő a backstage-ben elénekelt egy magyar nótát, majd kijelentette: „Szeretem a magyar örökségemet”.

Azonban erre nem reagált semmivel a közönség, beállt a néma csend.

Beszéde végén arra kérte ironikusan a közönséget: „Please don't cancel me” („Kérem, ne töröljetek el”)

Jamie Lee Curtis 1958-ban született a hollywoodi sztárpáros Tony Curtis és Janet Leigh gyermekeként. Tony Curtis szülei zsidó származásúak voltak, apja a mai Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ópályiból, édesanyja a ma Szlovákiában található Nagymihályból származott, onnan vándoroltak ki az Egyesült Államokba.

A videót itt tudják megtekinteni, a mondókás, magyaros rész 5:30-tól kezdődik:

Jamie Lee Curtis egyébként két éve látogatott Mátészalkára, ősei nyomába eredve. Édesapja, Tony Curtis is többször járt a városban. Személyes relikviáiból kiállítást rendeztek be Mátészalkán, emellett a színészlegendáról kávézót is elneveztek. Jamie Lee Curtis, aki Magyarországon forgatott akkor a Borderlands produkció egyik főszereplőjeként, látogatásakor ezeket a helyszíneket is felkereste, valamint látogatást tett a helyi zsinagógában. 

Mindemellett Curtis szélsőségesen LMBTQ propagandista:

Két éve történt, hogy Jamie Lee Curtis lánya, Ruby – korábbi nevén Thomas – leült a család Los Angeles-i kertjében édesanyjával és édesapjával, a vígjátékrendezővel, Christopher Guesttel - számolt be a divany.hu.

Jamie Lee Curtis természetesen beszélt a saját tapasztalatairól és érzéseiről is, miután nemet változtatott a gyereke.

OLYAN, MINTHA EGY ÚJ NYELVET KELLETT VOLNA MEGTANULNOM. NEM ÁLLÍTOM, HOGY MINDENT ÉRTEK ÉS TUDOK A TÉMÁRÓL, DE EGY BIZTOS: RUBYT MINDENBEN TÁMOGATOM 

– szögezte le a 63 éves színésznő.

Beszélt arról is, hogy kezdetben neki is el kellett "gyászolnia" a fiát, sőt, a nevet is, amit ő adott neki, és amin hosszú évekig szólította, és meg kellett értenie azt is, hogy fia attól a pillanattól fogva, hogy színt vallott, már lány...



 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató