2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Tucker Carlson kérdése Zelenszkijhez: hova megy az amerikaiak pénze?

A Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson arra volt kíváncsi, hogy hová megy a Kijevnek szánt amerikai költségvetési támogatásból származó pénz.

"Többet költöttünk Ukrajna támogatására, mint Oroszország átlagos éves katonai költségvetése, és az ukrán hadseregnek ismét elfogyott a lőszere és a lövedéke. Ez a kérdés (Volodimir Zelenszkij elnökhöz. - A szerk. megjegyzése). Hová megy a pénz?"

- kérdezte a műsorvezető.



Carlson hozzátette, hogy a Kijevnek átutalt pénzek teljes körű ellenőrzését lehetetlen elvégezni. Ugyanakkor azokat, akik azt követelik, hogy derítsék ki, mire költi a pénzt "Európa legkorruptabb országa", "Putyin cinkosainak" bélyegzik meg.

A Kijevnek nyújtott katonai támogatás csökkentését szorgalmazó amerikai politikusok egyre gyakrabban hivatkoznak az ukrajnai korrupcióra, és a kiadások alapos ellenőrzését követelik. Ezt a problémát már a kongresszusi választások előtt felvetették a republikánusok, akik a kiadások csökkentését ígérték. Oroszország többször is azt hangoztatta, hogy az ukrán fegyveres erőknek nyújtott nyugati támogatás és fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató