2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

ATV: Brutális lesz a sonka ára húsvétkor, sokan csak felet vesznek

Sokkal többe fog kerülni idén a húsvét a kereskedők szerint, ugyanis a tojás mellett a sonka is drágul - derül ki az ATV Híradóból. Egy debreceni húsüzletben elmondták, a sonka árát kénytelene voltak „pár száz forinttal” emelni. A szokásos húsvéti rohamot egyelőre még nem érzékelik a boltokban, vannak azonban olyan vevők, akik már most tudják, hogy egész sonka helyett idén csak kisebb darabot vesznek majd.

Sok húsboltban a húsvét kiemelt időszaknak számít, azonban az ATV Híradó által felkeresett debreceni üzletben kénytelenek voltak árat emelni. Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. cégvezetője úgy fogalmazott, hogy párszáz forintos emelést tudtak eszközölni, mivel nagyon árérzékenyek a vevők.

A vevők az ünnepi időszak előtt alaposan körbe szokták járni a piacokat is, feltérképezik a hazai termékek listáját, és megnézik a kínálatot. Így tett Erdei Sipos Judit is, aki hozzátette: már elkezdett készülődni a tavaszi ünnepre. A Híradónk stábja egy salgótarjáni húsboltba is ellátogatott, ott azonban még nem érzik a húsvéti rohamot. Horváth István üzletvezető úgy fogalmazott, hogy a roham általában két-három héttel húsvét előtt kezdődik. 

A megkérdezett vevők szerint biztosan drágulni fog idén a sonka, egy nő például úgy fogalmazott, hogy "minden emelkedik, csak a fizetésünk nem". 

Vannak azonban olyan vásárlók, akik úgy próbálnak spórolni, hogy idén nem egész sonkát vásárolnak, inkább kisebb darabokat vesznek. Ezzel szemben olyanok is vannak, akik hajlandók többet fizetni a jó minőségű, hagyományos sonkáért.

A szakemberek szerint a sonkavásárlásnál az a legszerencsésebb, ha valaki egy héttel az ünnep előtt veszi meg a sonkát és utána még otthon egy kicsit szárítja, ezt követően pedig legalább két lében főzi meg - hangzott el az ATV Híradó riportjában.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató