2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Marad a napsütéses idő

Marad a napsütéses idő, jövő hétvégére már 22 fok köré is melegedhet a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Vasárnap alapvetően napos idő várható, délutántól időszakosan vastagabb lehet a felhőzet, de esőre nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul majd, estére 2 és 10 fok közé hűl majd.

Kapaszkodjanak meg, hétfő hajnalban nyugaton néhol szemerkélő eső is előfordulhat és napközben is számítani lehet majd helyenként kisebb esőre, záporesőre. Hidegre viszont nem, 13-18 fok körül fog alakulni a nappali hőmérséklet.

Az OMSZ derűlátó előrejelzése szerint a napsütés fog győzni a hét hátralévő részében: kedden akár a 20 fokot is elérheti a nappali hőmérséklet, az élénk, délnyugati széllel pedig egyre melegebb levegő érkezik, szerdán már át is léphetjük a 20 fokos álomhatárt, 16 és 21 fok közötti nappali hőmérsékletre lehet majd számítani.

Csütörtökön is pénteken akár a 22 fokot is megtapasztalhatják a szerencsésebbek, közben viszont gyülekezni fognak a fejünk felett a felhők is, szombaton az OMSZ előrejelzése már több helyen előfordulhat eső, záporeső, és a szél is megélénkül majd. Szombaton már csak 14-18 fok között alakul majd a nappali hőmérséklet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató