2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Pisztolyt fogtak egy budapesti taxisofőrre: egyre több az ellenük irányuló támadás

A Főtaxi felmérése szerint az utóbbi hónapokban ijesztően megugrott a sofőröket ért támadások száma.

A Blikk számolt be róla, hogy fizetés helyett fegyvert rántott a Főtaxi egy utasa és arra utasította a sofőrt, hogy hajtson a városon kívülre. „Egy átlagember nem biztos, hogy megbirkózott volna ezzel” – mondta Mecenzóf Sándor, a Főtaxi sofőrje. Elmondása szerint két ittas utasával megérkeztek a címre, amikor azonban a fizetésre került volna a sor, az utasok nem akarták odaadni a pénzt.

Ötperces huzavona kezdődött, a taxis győzködni próbálta a két férfit, a végén már azzal is megelégedett volna, ha egyszerűen kiszállnak.

„Két nagydarab férfiről volt szó, az egyikük, aki elöl ült, egyszer csak előhúzott egy pisztolyt és rám fogta.

Utasított, hogy induljak el, majd miután két saroknyira jutottunk, közölte, hajtsunk ki a városból” – mesélte a lapnak a taxisofőr.

Sándor tisztában volt vele, ezt nem szabad megtennie: elindult, egy kis idő múlva visszament az eredetileg megadott címre, majd mondta a két férfinek, hogy nem hajlandó tovább vinni őket.

„A fegyveres kérdezte: nem ijedtem meg? Mondtam, hogy de, nagyon, ám nem vagyok hajlandó tovább menni” – emlékezett vissza. „A két férfi végül kiszállt az autóból és úgy döntött, hagynak elmenni.”

A lap hozzátette, hogy a Főtaxi felmérése alapján az utóbbi hónapokban ijesztően megugrott a sofőröket ért támadások száma.

Míg tavaly januárban összesen egy ilyen esetet regisztráltak, addig 2023 első hónapjában már hat bűncselekmény történt.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató