2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Putyin Mariupolban járt

Vlagyimir Putyin orosz elnök Mariupolba látogatott – közölte a Kreml sajtószolgálata.

Az államfő helikopterrel érkezett a városba, majd egy autó volánjánál végigjárta a város kerületeit. Több létesítményt is megtekintett, és beszélt a helyi lakosokkal.
Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes a Mariupolban és környékén folyó építkezési és újjáépítési munkálatokról beszélt.

“KÜLÖNÖSEN AZ ÚJ LAKÓTELEPEK, SZOCIÁLIS ÉS OKTATÁSI LÉTESÍTMÉNYEK, A LAKÁS- ÉS KÖZMŰ-INFRASTRUKTÚRA, VALAMINT AZ EGÉSZSÉGÜGYI LÉTESÍTMÉNYEK ÉPÍTÉSÉRŐL BESZÉLTEK” – TETTE HOZZÁ A KREML.

A miniszterelnök-helyettes például megmutatta az elnöknek a filharmóniát, amelyet elmondása szerint három hónap alatt állítottak helyre. A városközpont rekonstrukcióját – tette hozzá – a tervek szerint az év végéig befejezik.

“A központ nagyon lepusztult, a központi rész néhány épülete műemlék. Sokáig gondolkodtunk azon, hogy lebontjuk-e vagy sem. Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk, és elkészítettük az összes tervezési és becslési dokumentációt. Az év végére szeretnénk befejezni a központot, legalábbis a homlokzati részt” – mondta Husznullin.

Új lakóépületek Mariupolban:

A városban beindult a tömegközlekedés, most 110 busz működik, nyárra pedig elindulnak a villamosok is – folytatta a miniszterelnök-helyettes.

“Az emberek elkezdtek visszatérni. Amikor látták, hogy az újjáépítés folyik, az emberek aktívan elkezdtek visszajönni. A népesség növekedik” – hangsúlyozta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató