2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Szabó Tímea: Orbán megint a háborús bűnös Putyint és a háborút védi

Őrjöng a mérhetetlen Párbeszéd ügynöke.

A magyar kormány egyedüliként vétózta az Unió közös állásfoglalását Putyin elfogatóparancsáról. Orbán ezzel az igazsászolgáltatást, azaz a békét akadályozza. Kérdéssel fordultam ma a miniszterelnökhöz. Sajtóhírek szerint a Hágai nemzetközi bíróság után az EU igazságügyminiszterei is kiadtak volna egy közös állásfoglalást arról, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Putyin háborús bűnöket követett el Ukrajna területén, többek között az oroszok által sem cáfolt több tízezer ukrán gyerek erőszakos deportalásával, az orosz katonák által a nők szisztematikus megerőszakolásával, gyerekkórház és civilek bombázásával. Ez azonban nem jött létre Orbán vétója miatt.

A magyar kormány megint egyedüliként megy szemben az autópályán. Nem kell mindig mindenben egyetérteni az Unióval, sok tekintetben lehetünk kritikusak, de a háborús bűnök eltusolása és relativizalása, más népek megnyomorítása, sőt a bűnösök elfogásának akadályozása nagyon súlyos bűn. Miközben a kormány, a fideszes megmondóemberek és a propaganda a "békepárti határozat" elfogadását mantrázzák, a valóságban annak ellenkezőjét teszik: akadályozzák a békét. Igazságszolgáltatás nélkúl ugyanis sose lesz béke. A háborús bűnösöknek a bíróság előtt kell felelniük tetteikért!

Orbán módszereit a miniszrerelnöktől magától ismerjük: ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit csinálok. Orbán és a Fidesz ismét papol a békéről, miközben a háborús bűnös Putyint és a háborút védi. Azt a Putyint, akinek minisztere azt mondta, hogy az 1956-os magyar forradalom a nyugati államok által szervezett provokáció volt. Egy ideig el lehet az ilyen söpredékeknek lavírozni, de a törtenelem mindig ítéletet mond bűnösök és bűnözők fölött. Putyinnal és Orbánnal sem lesz ez másképp.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató